Cremet frugtsalat med chokolade

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 1 g.
  • Kulhydrater 14 g.
  • Fedt 7 g.
  • Energifor./ pers 344 kcal
  • Fedtenergi 50 %

Sådan gør du

  • 1 Rist hasselnødderne på en tør pande, lad dem afkøle, og gnid dem mellem håndfladerne, så lidt af den brune hinde forsvinder. Hak nødderne groft. 
  • 2 Pisk fløden med sukker og vaniljekorn.
  • 3 Skær top og bund af appelsinerne og stil dem op. Skær skallen af oppefra og ned, incl. det hvide. Gå nu ind med en kniv, mellem membranerne og skær fileterne frie. 
  • 4 Skær æbler i fine tern. Dryp disse med noget af appelsinsaften. 
  • 5 Skær druerne i halve. 
  • 6 Del bananen på langs i 4 og skær tern. 
  • 7 Vend frugt og nødder i cremen og anret med høvlet chokolade.
  • {{recipeDoneText}} Cremet frugtsalat med chokolade

Tip

I 70’erne kaldte man denne frugtsalat for abemad og serverede den til osteanretninger. Cremen kan, for mindre fedt, erstattes af halvt skyr og halvt flødeskum, rørt til en dejlig creme. Eller skyr og cremefraiche 18%.

Opskriften er udviklet af