Energiinformation

  • Protein 5.6 g.
  • Kulhydrater 7.5 g.
  • Fedt 31.7 g.
  • Energifor./ pers 333 kcal
  • Fedtenergi 84 %

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 125 grader. 
  • 2 Pisk, ikke nødvendigvis med el-pisker, men med et piskeris, æggeblommer, sukker og vaniljekorn. 
  • 3 Rør piskefløden i, til en ensarter masse. 
  • 4 Si massen ned i 4 skåle. Derved fanger man eventuelle vaniljestangsrester. 
  • 5 Stil skålene i ovnen i 40 minutter. 
  • 6 Tag skålene ud og lad dem afkøle. Stil dem i køleskab i minimum 3 timer. 
  • 7 Lige forud for anretning, drys da 1 teskefuld lyst rørsukker på hver portion og brænd med en gasbrænder til køkkenbrug, eller stil dem under grillen i ovnen – til sukkeret bobler og bliver brunt. Karamelliserer. 
  • {{recipeDoneText}} Creme brûlée

Tip

En fin og vellykket creme brûlée er når det er iskold bund og varm stiv topping, så når man banker på sukkeret med sin ske, så er det som at banke på tynd is om vinteren.

Opskriften er udviklet af