Fløjlsblød men fast vaniljecreme med flydende karamel er den søde afslutning på vores franske menu. Desserten laves aftenen før og står i køleskabet, indtil den vendes ud og serveres.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 175 grader.
  • 2 Kom sukker (undtagens 1 spsk som skal bruges senere) og vand i en gryde og lad blandingen simre, indtil karamellen er lysebrun. Rør en gang imellem.
  • 3 Fordel den flydende karamel i 6 ildfaste forme á 2 dl, så bund og sider dækkes. 
  • 4 Hæld mælk og fløde i en ren gryde, og lad det koge op. Sluk. 
  • 5 Pisk æg og resten af sukkeret (1 spsk) sammen og fortsæt mens du hælder to spiseskefulde varm mælk i æggemassen. Hæld yderligere to spiseskefulde varm mælk i og pisk. Hæld derefter resten ned i en tynd stråle, mens du pisker.
  • 6 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i blandingen sammen med revet økologisk citronskal.
  • 7 Hæld blandingen i formene.  
  • 8 Bag i bradepande med  1-2 cm vand i bunden i 30 minutter. Lad herefter køle. Dæk med film og sæt i køleskabet natten over. 
  • 9 Cremen løsnes i kanterne med en kniv. Læg en tallerken over formen og vend ud.
  • 10 TIP: Crème caramel kan serveres som den er eller med en skefuld let pisket flødeskum.  
  • 11 Kilde: Krydderiet 1, 2007
  • {{recipeDoneText}} Crème caramel

Opskriften er udviklet af