Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Del kyllingen i fire - seks stykker.
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Krydr med salt og peber.
  • 4 Varm en gryde eller sauterpande ved god varme.
  • 5 Læg kyllingestykkerne i gryden med skindsiden nedad.
  • 6 Brun stykkerne på alle sider og tag dem op på en tallerken.
  • 7 Kom bacon i tern i gryden og svits det.
  • 8 Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden.
  • 9 Sluk for emhætten.
  • 10 Hæld cognac over og flamber.
  • 11 Tilsæt rødvin, hele løg og hakket hvidløg.
  • 12 Bind en krydderbuket af timian, persille og laurbærblade.
  • 13 Hold det sammen med snor eller kom det i et filter.
  • 14 Kom det i retten.
  • 15 Læg låg på og kog ved svag varme i 35-45 minutter til kyllingelårene er gennemkogte og møre.
  • 16 Tag kødet op, skum evt. skyen for fedt og jævn evt. skyen lidt.
  • 17 Smag til med salt og peber.
  • 18 Rist champignon på en pande i gyldent smør, og kom dem i retten.
  • Så er det spisetid! Coq au vin

Tip

Skindet på kyllingen kan evt. fjernes før servering. Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Skindet kan fjernes inden tilberedning eller, der kan bruges udskæringer uden skind, de brunes evt. i lidt olie eller smør. Man kan udelade flamberingen og nøjes med en kraftig rødvin.

Opskriften er udviklet af