Claus Meyer - om ketchup

Der findes mange måder at lave sin egent ketchup på. Claus Meyer bruger her stjerneanis, koranderfrø og hvidløg til at give ketchuppen ekstra spark på dine ketchupretter.  

Sådan gør du

  • 1 Skræl løg og hvidløg, frigør æble for kernehus, snit det hele fint.
  • 2 Sauter let i olivenolie 3-4 minutter, indtil løgene er møre, dog uden at tage for meget farve.
  • 3 Tilsæt sukker, stjerneanis, korianderfrø, salt og peber
  • 4 Sauter det hele, indtil sukkeret begynder at karamellisere og blive gyldenbrunt.
  • 5 Tilsæt eddike og tomater i grove tern, og kog det hele på svag varme 30-45 minutter til en tæt kompot.
  • 6 Blend til en glat puré, og sigt igennem en finmasket sigte (brug evt. en ske til at få pureen igennem med).
  • 7 Afkøl pureen, og din ketchup er klar.
  • 8 Kan holde sig mindst en uge på køl.
  • {{recipeDoneText}} Claus Meyer - om ketchup

Opskriften er udviklet af