Start morgenen med et stykke ristet brød med din egen citronmarmelade. Slet ikke sur og bitter, men med en sød, fin citronsmag. Brug Irmas økologiske citroner. De er ikke overfladebehandlede. Opskriften passer til et stort eller to mindre sylteglas.

Sådan gør du

  • 1 Skær den gule skal af citronen og skær den i helt små tern eller strimler. Kom i en gryde med 1 liter vand. Lad citronskallen simre i 10 minutter. 
  • 2 Hæld vandet fra. Skær den hvide hinde af citronen, og kasser hinden.
  • 3 Pres saften af citronerne ned i gryden med den gule skal. Skær citronkødet i mindre stykker og kom i gryden.
  • 4 Tilsæt vand og sukker i gryden og lad simre i 15 minutter. 
  • 5 Hæld på sylteglas glas og luk straks. Opbevares i køleskab.
  • {{recipeDoneText}} Citronmarmelade

Tip

Hvis du har lyst til storproduktion, og marmeladen skal holde længe, bør du bruge lidt Atamon til at skylle glassene med.

Du kan også vende lidt af den hjemmelavede citronmarmelade i flødeskummet, før du lægger en lagkage sammen.

Opskriften er udviklet af