Citronglaseret svinekam med speltsalat

Sådan gør du

  • 1 Pres hvidløget og rør det sammen med honningen, 3 spsk citronsaft og olie.
  • 2 Tag halvdelen fra til at hælde over kødet ved servering.
  • 3 Skær citronen i tynde skiver.
  • 4 Læg citronskiverne i bunden af en bradepande.
  • 5 Pensl kødet på alle sider med halvdelen af citronglaceen.
  • 6 Læg kødet på citronskiverne og krydr med salt og peber.
  • 7 Sæt kødet midt i en kold ovn.
  • 8 Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stege 45-60 minutter.
  • 9 Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65 grader.
  • 10 Bring bouillon, salt, 2 spsk citronsaft og spelt i kog i en gryde, lad den koge ved svag varme i ca. 12 minutter til den er al dente; speltkernerne åbner sig under kogning.
  • 11 Hæld spelten i en si og skyl med koldt vand.
  • 12 Lad spelten dryppe af.
  • 13 Skær tomaterne i kvarte, agurken i små tern og forårsløgene i små stykker.
  • 14 Hak persillen og mynten groft.
  • 15 Pisk olie, 3-4 spsk citronsaft og presset hvidløg sammen.
  • 16 Smag dressingen til med salt og peber.
  • 17 Bland spelten med tomater, agurk, forårsløg og krydderurter og vend dressingen i salaten.
  • 18 Smag til med salt og peber.
  • 19 Hæld citronglaceen over kødet.
  • {{recipeDoneText}} Citronglaseret svinekam med speltsalat

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier