Citrondampet skinkemignon med grøn bulgur

Sådan gør du

  • 1 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt, peber og fintrevet citronskal.
  • 3 Bring 2 dl vand i kog i en lille gryde og læg kødet i gryden.
  • 4 Tilsæt 3 spsk citronsaft og timian.
  • 5 Kog ved svag varme under låg i 20-25 minutter.
  • 6 Vend kødet én gang undervejs, hvis væsken ikke dækker.
  • 7 Tag kødet op af væsken og skær det i tynde skiver ved servering.
  • 8 Knæk den træede ende af aspargesene og skær dem i 2-3 cm stykker.
  • 9 Skær dem igennem på langs, hvis de er tykke.
  • 10 Tag hovederne fra. Svits finthakket løg og hvidløg i en gryde med olie.
  • 11 Tilsæt bulgur og aspargesstykker - dog uden hoveder.
  • 12 Tilsæt 2½ dl vand.
  • 13 Lad bulguren koge ved svag varme under låg ca. 10 minutter.
  • 14 Tilsæt aspargeshoveder og ærter.
  • 15 Sluk for varmen, lad det stå et par minutter og smag til med salt og peber.
  • 16 Tag portionen fra til barnet og smag evt. resten til med fond eller bouillon.
  • 17 Til spædbarnet 7-9 måneder: mos et par skiver kød og grøn bulgur i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.
  • 18 Til barnet over 12 måneder: skær kødet ud i små stykker og anret det med grøn bulgur.
  • {{recipeDoneText}} Citrondampet skinkemignon med grøn bulgur

Opskriften er udviklet af