Citroncupcakes med "guf"
Disse cupcakes er mindre søde og har en meget frisk og syrlig smag fra både citronskal og citronsaft. Det luftige guf på toppen giver en fin kontrast til den syrlige kage.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  • 2 Smelt smørret, og kom det i en røreskål sammen med fløden.
  • 3 Rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt imens æggene et ad gangen.
  • 4 Hak chokoladen groft, og bland sukker, mel, bagepulver, vaniljesukker og chokolade i en skål.
  • 5 Rør det herefter i smørblandingen, til massen er glat og ensartet.
  • 6 Fordel dejen i cupcakeforme. Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter.
  • 7 Lad kagerne køle lidt, og forbered imens topping. Pisk æggehvider, sukker og salt sammen i metal- eller glasskål, sæt skålen over vandbad, og fortsæt med konstant piskning, til sukkeret er opløst (ca. 5-8 minutter) og massen er hvid og luftig. Tag skålen af varmen, og pisk yderligere 8-10 minutter, til massen er kølet lidt ned og er luftig og tyk, så den kan stå selv.
  • 8 Pynt kagerne med guffet og drys - server straks, eller opbevar kagerne på køl.
  • Så er det spisetid! Citroncupcakes med "guf"

Tip

Guf kan også bruges som pynt på isvafler eller piskes sammen med ca. 200 g friske bær og fryses til en luftig sorbet.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier