Energiinformation

  • Energi pr. person 3257 KJ
  • Energi pr. person 775 Kcal
  • Protein 18 %
  • Kulhydrat 27 %
  • Fedt 55 %

Sådan gør du

  • 1 Kog kartoflerne.
  • 2 Læg rødspætterne i et lille ovnfast fad, dryp med olie og pres citronen udover. Krydr godt med salt og peber og bag dem i ovnen 15-20 min på 180 °C.  
  • 3 Sæt en gryde vand over. Tag ærterne ud af fryseren og når vandet koger, puttes de i. Når vandet koger igen, skal ærterne koge i 1 minuts tid og derefter hældes vandet fra.
  • 4 Skær top og bund af forårsløgene og skyl dem godt. Varm en sauterpande (eller en almindelig pande) op og put 25 gram smør på. Put forårsløgene i og vend rundt til de er gyldne og møre. Kom så resten af smørret i og når det lige er smeltet tages panden af varmen.
  • 5 Server de citronbagte rødspætter med ærter, nykogte kartofler og smørsauce med forårsløg. Drys til sidst med rigeligt fristplukket dild. 
  • {{recipeDoneText}} Citronbagte rødspætter

Tip

Hvis du ikke kan skaffe små nye forårsløg, kan du bruge de almindelige og i stedet snitte dem i tynde strimler.

Opskriften er udviklet af