Kanelsnegle på amerikansk. Søde, bløde og skønne til en julebrunch eller eftermiddagste.

Sådan gør du

  • 1 Bland mel og salt, hold et par håndfulde mel tilbage. Hak smørret i melet og findel det med fingrene, til det er jævnt fordelt.
  • 2 Varm mælken, til den er lillefingervarm, 35-37 grader, og rør eller pisk gæren ud i den.
  • 3 Pisk æggene med sukkeret.
  • 4 Tilsæt mælke- og æggeblanding til melet og saml dejen nogenlunde i skålen.
  • 5

    Drys lidt mel på bordpladen, hæld dejen ud på bordet og ælt den grundigt igennem – minimum fem minutter. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret, tilsæt lidt mælk eller vand, hvis den bliver for tør, mens du ælter.

  • 6 Form dejen til en kugle med en glat overflade, læg den tilbage i skålen, drys med lidt mel og dæk den med et rent viskestykke.
  • 7 Lad dejen hæve 30 minutter.
  • 8 Smelt smørret. Brug en spiseskefuld til at pensle to springforme eller en bradepande ca. 25 centimeter gange 35 centimeter.
  • 9 Drys lidt mel på bordet. Løft dejen ud, tryk den forsigtigt sammen med knoerne og del den i to lige store stykker.
  • 10 Rul hvert stykke ud til et rektangel ca. 25 centimeter gange 35 centimeter.
  • 11 Pensl dejen med smeltet smør og drys med sukker og kanel.
  • 12 Rul dejen sammen fra den lange side og skær hver rulle i ni lige store stykker.
  • 13 Læg stykkerne med skærefladen opad i bradepanden.
  • 14 Dæk bollerne med viskestykket og efterhæv 20 minutter.
  • 15 Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • 16 Lad bollerne køle af i ca. 20 minutter, flæk imens vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • 17 Pisk vaniljekorn med smør og flormelis.
  • 18 Tilsæt mælk lidt efter lidt, til glasuren er tilpas i konsistensen – den skal ikke være for tynd.
  • 19 Dryp glasuren over bollerne og lad dem stå et kvarter før servering.
  • {{recipeDoneText}} Cinnamon rolls

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier