Chokoladekage
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 27 g.
  • Fedt 23 g.
  • Energifor./ pers 487 kcal
  • Fedtenergi 61 %
  • 1

    Beskrivelse

    Tænd ovnen på 180 grader.

  • 2

    Smelt i en lille gryde smør, chokolade og sukker. Lad det afkøle. 

  • 3

    Skil æggene i blommer og hvide. Der må ikke være spor af æggeblomme i hviderne, så lader de sig ikke piske stive.

  • 4

    Rør én æggeblomme i ad gangen i den afkølede chokolademasse.

  • 5

    Pisk æggehviderne stive med salt, og når de er ved at blive stivne, piskes sukkeret med. 

  • 6

    Vend de to masser, fold dem sammen til en ensartet masse.

  • 7

    Hæld næsten al massen (ca. ¾) i stor tærteform (ca. 27,5 cm i diameter), behold en ca. ¼ af massen og stil den på køl. 

  • 8

    Bag første del af kagen i 30 min. Hæld resten af dejen over, og bag færdigt i 15. min. 

  • 9

    Pisk fløden og rør flødeskum med skyr. 

  • 10

    Anretning

    Anret hvert stykke kage med creme og bær.

  • Så er det spisetid! Chokoladekage

Tip

Man kan vælge, at cremen skal være ren flødeskum, rørt med cremefraiche, eller ren flødeskum, ren cremefraiche, eller for lavere fedtniveau – ren skyr.

Opskriften er udviklet af