Chokoladekage
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 27 g.
  • Fedt 23 g.
  • Energifor./ pers 487 kcal
  • Fedtenergi 61 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Tænd ovnen på 180 grader.
  • 2 Smelt i en lille gryde smør, chokolade og sukker. Lad det afkøle. 
  • 3 Skil æggene i blommer og hvide. Der må ikke være spor af æggeblomme i hviderne, så lader de sig ikke piske stive.
  • 4 Rør én æggeblomme i ad gangen i den afkølede chokolademasse.
  • 5 Pisk æggehviderne stive med salt, og når de er ved at blive stivne, piskes sukkeret med. 
  • 6 Vend de to masser, fold dem sammen til en ensartet masse.
  • 7 Hæld næsten al massen (ca. ¾) i stor tærteform (ca. 27,5 cm i diameter), behold en ca. ¼ af massen og stil den på køl. 
  • 8 Bag første del af kagen i 30 min. Hæld resten af dejen over, og bag færdigt i 15. min. 
  • 9 Pisk fløden og rør flødeskum med skyr. 
  • 10

    Anretning

    Anret hvert stykke kage med creme og bær.
  • {{recipeDoneText}} Chokoladekage

Tip

Man kan vælge, at cremen skal være ren flødeskum, rørt med cremefraiche, eller ren flødeskum, ren cremefraiche, eller for lavere fedtniveau – ren skyr.

Opskriften er udviklet af