Chilimayo

Med chili, hvidløg og røget paprika. Brug den til burger, forårsruller og spejlæg

Sådan gør du

  • 1

    Basismayo

    Begynd med basismayo Kom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.   
  • 2 Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  • 3 Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  • 4 Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  • 5 Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.   
  • 6 Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.   
  • 7

    Chilimayo

    Rør mayonnaisen sammen med chilisauce, chilipasta, hvidløg og lime. Smag herefter til med ekstra chili og evt. med lidt salt, hvis nødvendigt.   
  • 8  Sæt chilimayoen på køl indtil servering.  
  • 9 Brug chilimayo som smørelse i burger, dip til friske forårsruller og grønt samt dryppet over et spejlæg.  
  • {{recipeDoneText}} Chilimayo

Opskriften er udviklet af