Cheesecake med matcha og pistacienødder

Med frisk smag af hytteost og hyldeblomstsaft. Toppingen er knasende og smuk, lige til en god fest.

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret og bland med kakao. Knus kiks fint, og vend den med smørret.  
  • 2 Tryk bunden ud i en springform 24 centimeter.  
  • 3 Læg husblas i blød i koldt vand i cirka 5 minutter. Kom hytteost, flormelis, fløde og vaniljesukker i en blender, og blend jævnt. Opvarm saften i en lille gryde. Tag husblassen op, og smelt den i saften. Hæld blandingen i en tynd stråle ned i blenderen og blend sammen.  
  • 4 Rør matcha og kogt vand sammen i en lille skål. Hæld en fjerdedel af cremen op i skålen og vend rundt til en sart lysegrøn farve. Rør skeen med det kolde vand ned i den lyse creme i blender. Det giver begge lag samme konsistens.   
  • 5 Fordel den lyse creme over bunden. Hæld derefter den lysegrønne henover. Dæk med film og stil i køleskabet natten over eller i 6 timer.  
  • 6 Pynt med hakkede pistacienødder m.m. inden servering.   
  • {{recipeDoneText}} Cheesecake med matcha og pistacienødder

Tip

Du kan blende hytteosten helt cremet, hvis du ikke ønsker den karakteristiske grynede konsistens.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier