Cheesecake med jordbær

Lav gerne den lækre sommerdessert en dag eller to i forvejen. Den kan sagtens vente i køleskabet. Den sprøde bund laves ikke af de klassiske digestives men af ingefærsmåkager, hvilket giver en mere pikant smag.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 200 grader.
  • 2 Knus småkagerne til små krummer på ca. 1/2 cm, enten med skaftet fra en morter eller i en plastikpose med en kagerulle.  
  • 3 Smelt smørret og vend med kagekrummerne og 3/4 dl sukker.
  • 4  Kom kagedejen i en springform på 22-24 cm. Flad dejen ud med bagsiden af en ske eller fingrene.  
  • 5 Pisk æg og 2 spsk. sukker sammen og pisk osten i, til du får en ensartet masse, som hældes i formen.  
  • 6 Skær de rensede jordbær over og fordel dem i formen. Bag kagen i 45-50 minutter.
  • 7 Rør cremefraiche med vaniljekorn og 3 spsk. sukker.  
  • 8 Tag kagen ud af ovnen og fordel cremefraichen på den hede kage. Lad kagen køle helt af, før du stiller den i køleskabet, hvor den hviler natten over eller et par dage.  
  • 9

    Servering

    Skær kagen i små og store stykker og dekorér fadet med jordbær.    
  • 10 TIP: Hvis kagen har en forhøjning på midten, når du tager den ud af ovnen, kan du lige så forsigtigt presse den flad med bagsiden af en ske. Kilde: Krydderiet 2, 2007
  • {{recipeDoneText}} Cheesecake med jordbær

Opskriften er udviklet af