Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Pommes Anna:

    Smelt de 100 g smør forsigtigt, så vallen lægger sig på bunden af gryden.
  • 2 Tag kun den klare del af smørret fra. Kassér vallen.
  • 3 Skræl kartoflerne og skær dem i 1 mm tynde skiver.
  • 4 I 4 små runde forme lægges kartoflerne lagvis med det hakkede skalotteløg, det klarede smør, timianblade og salt og peber.
  • 5 Bag dem ved 160 grader i ca. 30-45 min. –en urtekniv skal let kunne slippe igennem de møre kartofler.
  • 6

    Julesalat:

    Brun julesalat af i smør i en kasserolle.
  • 7 Tilsæt sukkeret og lad det karamellisere.
  • 8 Kom sherry ved og kog det ind til en tyk sirup omkring salaten.
  • 9

    Chateaubriand:

    Brun oksemørbraden hårdt på en pande i lidt smør, krydr med salt og peber.

  • 10 Steg den færdig i ovnen ca. 12 min. alt efter, hvor gennemstegt den skal være.
  • 11 Lad den hvile tildækket i ca. 15 min.
  • 12

    Portvinssauce:

    Kog panden af med portvin og kog ind til ½ dl.
  • 13 Tilsæt 1 dl vand og kog op.
  • 14 Tilsæt det kolde smør og pisk det ud i saucen, nu tykner det og må ikke koge igen.
  • 15 Skær kødet i passende skiver og servér med julesalat, Pommes Anna og portvinssauce.
  • {{recipeDoneText}} Chateaubriand med Pommes Anna

Opskriften er udviklet af