Sådan gør du

  • 1 Gnid kødet med salt og peber.
  • 2 Brun smørret på en pande.
  • 3 Læg kødet på og steg det 4 min. på hver side.
  • 4 Tag det af panden og drys med salt og peber.
  • 5

    Béarnaisesauce:

    Varm smørret i en gryde, og lad det stå, så urenheder og salt synker til bunds.
  • 6

    Béarnaise-essens:

    Kom vineddike, hvidvin, løg, peberkorn, 1 spsk. persille, estragon og laurbærblad i en gryde.
  • 7 Lad det koge uden låg, til det er kogt ind til det halve.
  • 8 Si béarnaiseessensen.
  • 9

    Béarnaisesauce:

    Pisk æggeblommer og vand i den afkølede essens og pisk det godt over svag varme eller over vandbad.
  • 10 Pisk det klarede smør i æggemassen lidt ad gangen uden at bundfaldet kommer med.
  • 11 Vend frisk persille og estragon i og smag til med salt og peber.
  • 12

    Servering:

    Skær kødet i skrå skiver og servér med béarnaisesauce, halve bagte kartofler eller pommes frites.
  • {{recipeDoneText}} Chateaubriand

Tip

Saucen kan holdes varm over vandbad og uden låg.

Opskriften er udviklet af