Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Kom udblødte bønner i en gryde og hæld vand på, så de lige er dækket heraf.
  • 2 Kog i 10 minutter.
  • 3 Kom dem i en sigte og skyl dem.
  • 4 Kom bønnerne i en gryde med skankene.
  • 5 Hæld vand på, så alt er dækket og tilsæt bouquet garni, løg isat hele nelliker, gulerødder og hele peberkorn.
  • 6 Lad det koge ved svag varme i 1 time, eller til bønnerne er kogte - men ikke udkogte.
  • 7 Skum af og til for urenheder.
  • 8 Svits de hakkede løg i fedtet og lad dem sautere sig gyldne få minutter mens der røres.
  • 9 Kom cognac i og kog endnu få minutter.
  • 10 Hæld bouillonen i og tilsæt timian, sennep og worcestershiresauce.
  • 11 Kværn lidt peber på.
  • 12 Lad det koge småt i 20-30 minutter.
  • 13 Rør af og til.
  • 14 Rist eller grill pølserne til de er sprøde og gyldne.
  • 15 Skær dem i mindre stykker, ca. 4 cm lange.
  • 16 Hæld vandet fra bønnerne og fjern løg og hvidløg, ben, bouquet garni og hele peberkorn.
  • 17 Skær gulerødderne i små stykker og skær kød i små terninger.
  • 18 Kom et godt lag bønner i et ovnfast fad.
  • 19 Kom halvdelen af gulerødderne på sammen med kødterninger og halvdelen af løg-flæskeblandingen.
  • 20 Dæk med endnu et lag bønner, gulerødder, kød og løg-flæskeblanding.
  • 21 Slut med bønner og bland pølserne i.
  • 22 Sæt det koldt (køleskabet) mindst ½ time
  • 23 Varm ovnen op til 180°.
  • 24 Kom retten i ovnen 20-30 minutter.
  • 25 Bliver den for tør, må der tilsættes lidt koghedt vand eller bouillon.
  • 26 Bland den hakkede persille med brødkrumme og to knuste hvidløgsfed.
  • 27 Kom det på retten og kom lidt ande- eller gåsefedt på.
  • 28 Lad retten få endnu 20-30 minutter eller til cassoulet’en har en sprød og brun overflade og er rygende varm.
  • 29 Servér straks efter.
  • Så er det spisetid! Cassoulet

Opskriften er udviklet af