Sådan gør du

  • 1

    Salat:

    Alt gøres klart i køkkenet, men salaten blandes ved bordet.
  • 2 Skær den skyllede, tørrede salat i 3-4 cm brede stykker.
  • 3 Gnid salatskålen med hvidløg.
  • 4 Kog ægget 2 minutter.
  • 5 Det skal være meget blødt, nærmest råt.
  • 6 Skær skorpen af franskbrødet og skær skiverne i små terninger.
  • 7 Rist dem gyldne og sprøde i oliven.
  • 8 Læg dem på fedtsugende papir.
  • 9 Skær ansjosfileterne i små stykker.
  • 10

    Marinade:

    Pisk olie og vineddike sammen og bland med finthakkede hvidløgsfed i (citronsaft og parmesan klares ved bordet).
  • 11

    Servering:

    Salaten blandes ved bordet: Hæld marinaden i salatskålen.
  • 12 Flæk ægget og skrab det ud af skallen.
  • 13 Pisk marinade og æg sammen med en gaffel til alt er blandet godt.
  • 14 Tilsæt salatblade, brødterninger og hakket ansjos.
  • 15 Bland salaten godt. Pres lidt citronsaft over.
  • 16 Kværn 5-6 omgange peber over.
  • 17 Drys med ca. halvdelen af parmesanen.
  • 18 Bland salaten godt. Smag om salaten trænger til mere citronsaft.
  • 19 Bliv ved med at hælde parmesanost i salaten, til osten har suget marinaden og salaten nærmest virker tør.
  • 20 Fordel salaten på tallerken, eller lad hver forsyne sig.
  • {{recipeDoneText}} Cæsarsalat

Opskriften er udviklet af