Bygotto med hvidvin og svampe

Perlebyg bringer lidt nordisk bid ind i den italienske klassiker

Sådan gør du

  • 1 Steg løg og hvidløg klare i olie. Tilsæt et nip salt, timian, tørrede svampe og perlebyg, steg 2 minutter mere.   
  • 2 Tilsæt hvidvin, reducer til halvdelen. Tilsæt 1/3 af bouillonen under omrøring. Rør jævnligt, mens byg­ottoen simrer. Tilsæt bouillon, ca. 1 dl ad gangen, når det første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.  
  • 3 Smag på bygkernerne hvert 5. minut. Stop med at tilsætte væske, når de er møre, men stadig har bid.    
  • 4 Tilsæt revet parmesan, og rør smør i. Sluk, og rør, til osten er smeltet, smag til med salt, peber og eddike. Læg låg på, og lad bygottoen trække 3-4 min. Drys med ekstra ost og brøndkarse. Server straks.  
  • {{recipeDoneText}} Bygotto med hvidvin og svampe

Tip

Du kan også lave bygottoen med perlespelt, perlerug eller risottoris.

Opskriften er udviklet af