Butterdejsflan med ærtepuré og tomater

En flad butterdejsbund kan toppes med flødeskum og bær eller her med tomater. Prøv tomater i forskellige størrelser og smør med ærtepuré først.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 200 grader.  
  • 2 Rul butterdejen ud på det bagepapir, der følger med. Prik små huller i dejen med en gaffel, og sæt den i ovnen.   
  • 3 Bag bunden helt gylden. Kig efter 10 minutter. Afkøl helt.  
  • 4 Optø ærter. Kom dem i en blender sammen med ost, citron, salt og peber. Blend blandingen cremet, og smag den til med salt og peber.  
  • 5 Fordel den over den kolde bund.  
  • 6 Skær store tomater i skiver, og fordel dem over hele bunden.  
  • 7 Hak mandler, og drys dem over sammen med urter. Server straks.   
  • {{recipeDoneText}} Butterdejsflan med  ærtepuré  og tomater

Tip

Hvis du ikke ønsker en høj og luftig bagt butterdej, skal du blot prikke små lufthuller i dejen med en gaffel. Den flade bagte bund kan nu bruges og toppes med flødeskum og bær eller som her tomater. 

 

Opskriften er udviklet af