Burgerboller med gulerødder

Der er langt imellem færdigkøbte burgerboller af god kvalitet. De her er virkelig gode (og sunde), så bag dobbeltportion, når du er i gang og frys ned! 1 portion er ca. 12 boller.

Sådan gør du

  • 1 Opløs gæren i vandet i en stor skål.
  • 2 Tilsæt yoghurt, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og tilsæt mere hvedemel under æltningen, til dejen er god og fast og lige akkurat kan slippe fingrene.
  • 3 Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
  • 4 Hæld dejen ud på et melstrøet bord og del den i 12 stykker.
  • 5 Form hvert stykke til en bolle og lad den hvile på bordet i 5 minutter
  • 6 Læg bollerne på bageplader med bagepapir og tryk dem ud så de har en diameter på 12 cm.
  • 7 Pisk ægget sammen og pensl bollerne.
  • 8 Drys med sesamfrø.
  • 9 Lad bollerne hæve i 25 minutter.
  • 10 Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter til de er gyldenbrune på toppen.
  • 11 Brug burgerbollerne mens de er friskbagte og frys evt. resten ned til en anden dag med lynhurtig fastfood.
  • {{recipeDoneText}} Burgerboller med gulerødder

Opskriften er udviklet af