Burger med søde kartofler, chilimayo & sure agurker

Burger med søde kartofler, chilimayo & sure agurker

En vegetarisk burger med knald på smagen – prøv dig frem med styrken på chilimayoen. Sambal oelek er meget stærk, mens en sød chilisauce er mere børnevenlig. Gril burgerbollerne, så får de lidt røgsmag, det klæder resten af fyldet.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1

    Tænd ovnen på 210/195 C varmluft.

  • 2

    Skræl de søde kartofler og skær dem i 1½ -2 cm tykke skiver.

  • 3

    Rør olie, tabasco, hvidløg, paprika, salt og spidskommen sammen i en skål og vend kartoffelskiverne heri. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med revet cheddar og bag kartoffelskiverne i ca. 25-30 min., til de er gyldne og osten smeltet.

     

  • 4

    Chilimayo

    Rør imens alle ingredienserne til chilimayo sammen og smag til med lime, salt, peber og hvidløg. Sæt den tildækket og på køl indtil servering.

     

  • 5

    Sure agurker

    Skær agurk og salatløg til MEGET tynde skiver f.eks. med en tyndskræller og/eller mandolin eller skarp kniv. Vend koriander, limesaft og lidt salt i.

  • 6

    Lun burgerbollerne, smør dem med chilimayo og fyld med bagte søde kartofler og sure agurker

  • Så er det spisetid! Burger med søde kartofler, chilimayo & sure agurker

Opskriften er udviklet af