Burger med laks og tomatsalsa

Sådan gør du

  • 1 Start grillen op og tænd ovnen på 185 grader.
  • 2 Skrub og skær kartofler i grove både, krydr med timian, salt, peber og 1 spsk olivenolie og bag dem i ovnen i 35-40 min.
  • 3 Kartoflerne kan også tilberedes på grillen i en foliebakke.
  • 4 Auberginen skæres i skiver på 1 cm, drysses med salt og trækker i ½ time.
  • 5 Peberfrugterne halveres, stilk og kerner fjernes.
  • 6 Squashen skæres i skiver.
  • 7 Til tomatsalsaen blandes tomater og rødløg i små tern med æbleeddike, tabasco, groft plukket basilikum, salt og peber.
  • 8 Skyl aubergine-skiverne og pres vandet af med et rent viskestykke.
  • 9 Vend dem med peberfrugt, squash, salt, peber og 2 spsk olivenolie.
  • 10 Grill grøntsagerne i 5-6 min. og skær dem i grove stykker.
  • 11 Krydr laksen med salt og peber, pensl med ½ spsk olivenolie og grill den i 3-4 min. på hver side.
  • 12 Varm burgerbollerne på grillen og pluk salaten groft.
  • 13 Læg salat, grøntsager og laks i bollerne og anret med ovnbagte kartofler og tomatsalsa.
  • 14 Grill yderligere 300 g laks, så du har til dag 2.
  • 15 DAG 2:
  • 16 Pluk laksen og vend den i en god grøn salat og servér med nye kogte kartofler
  • {{recipeDoneText}} Burger med laks og tomatsalsa

Opskriften er udviklet af