Burger med grillet laks og tomatsalsa

Energiinformation

  • Energi 800 Kj
  • Fedt 29 %
  • Kulhydrat 49 %
  • Protein 22 %

Sådan gør du

  • 1

    Start grillen op, og tænd ovnen på 185°. Skær kartofler i grove både, krydr med timian, salt, peber og ½ spsk olivenolie, og bag dem i ovnen i 35-40 min. De kan også tilberedes på grillen i en foliebakke.

  • 2

    Skær auberginen i skiver på 1 cm, drys dem med salt, og lad dem trækker i ½ time. Halver peberfrugterne, og skær squashen i skiver.

  • 3

    Lav tomatsalsaen ved at skære tomater og rødløg i små tern, og vende dem med æbleeddike, tabasco, groftplukket basilikum, salt og peber.

     

  • 4

    Skyl aubergineskiverne, og klem vandet ud med et rent viskestykke. Vend dem med peberfrugt, squash, salt, peber og 1 spsk olivenolie. Grill grøntsagerne i 5-6 min. i alt, og skær dem i grove stykker.

  • 5

    Krydr laksen med salt og peber, pensl med ½ spsk olivenolie, og grill den i 3-4 min. på hver side.

  • 6

    Varm burgerbollerne på grillen, og pluk salaten groft. Læg salat, grillede grøntsager og laks i bollerne, og anret med ovnbagte kartofler og tomatsalsa.

  • {{recipeDoneText}} Burger med grillet laks og tomatsalsa

Tip

Grill lidt ekstra laks, og spis den dagen efter, vendt i en god grøn salat og serveret med nye kogte kartofler.

Opskriften er udviklet af