Burger med grillet grønt, tzatziki og råstegte kartofler

Sådan gør du

  • 1 Form oksekødet til 4 bøffer, og sæt dem i køleskabet, til kødet skal grilles.
  • 2 Halvér tomaterne og skær squash i skiver af ½ cm’s tykkelse.
  • 3 Pensl tomat og squash med ca. ½ spsk olivenolie, krydr med salt, peber og timianblade, og grill dem i 2-3 min. på hver side på en varm grill eller grillpande, til de er gyldne og møre.
  • 4 Riv agurken på den grove side af rivejernet.
  • 5 Kom revet agurk i en skål, drys med salt, og lad det trække i ca. 15 min.
  • 6 Skær kartoflerne i små tern eller både, og steg dem på panden i 1½ spsk olie, til de er møre.
  • 7 Drys med salt.
  • 8 Kom agurken i en sigte, og pres væden fra.
  • 9 Rør agurk med yoghurt, hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  • 10 Pensl kødet med lidt olivenolie, og grill hakkebøfferne ca. 3-4 min. på hver side på en varm grill eller grillpande, til de er gennemstegte. Skyl salaten, og opvarm burgerbollerne på grillen eller i ovnen.
  • 11 Smør burgerbollerne med lidt chilisauce, og byg dine burgere op med bøffer, tzatziki, salat og grillede grøntsager.
  • 12 Servér burgerne med råstegte kartofler og evt. lidt ekstra chilisauce.
  • {{recipeDoneText}} Burger med grillet grønt, tzatziki og råstegte kartofler

Tip

Servér også grillede grøntsager og tzatziki til andre typer af kød, fx en grillet entrecote, og supplér med kogte nye kartofler.

Opskriften er udviklet af