Burger med grillet grønt og tzatziki

Energiinformation

  • Energi pr. person 3013 Kj
  • Energi pr. person 720 Kcal
  • Protein 24 %
  • Kulhydrat 48 %
  • Fedt 28 %

Sådan gør du

  • 1 Skær kartoflerne i tern eller både, og steg dem i 1½ spsk olie, til de er møre. Drys med salt.  
  • 2 Pensl halverede tomater og squash i skiver med ca. ½ spsk olivenolie, krydr med salt, peber og timianblade, og grill dem i 2-3 min. på hver side.  
  • 3 Riv agurken groft, drys den med salt, og lad den trække i ca. 15 min. Pres væden fra, og rør agurken med yoghurt, hvidløg, citronsaft, salt og peber.  
  • 4 Form oksekødet til 4 bøffer, pensl dem med lidt olivenolie, og grill hakkebøfferne i ca. 3-4 min., på hver side til de er gennemstegte.
  • 5

    Anretning

    Smør de varme burgerboller med lidt chilisauce og byg op med bøffer, salat og grillede grøntsager.
  • {{recipeDoneText}} Burger med grillet grønt og tzatziki

Tip

Server også grillede grøntsager og tzatziki til andre typer af kød, fx en grillet entrecote, og suppler med kogte nye kartofler.

Opskriften er udviklet af