Bruschetta med langtidsstegt svinekød, sursøde løg og ost

Buffet

Sådan gør du

  • 1 Bland salt, farin og peber og gnid det ind i kødet.
  • 2 Læg det i en kraftig plastpose fx frysepose i køleskabet 12 timer.
  • 3 Vend det jævnligt.
  • 4 Tag kødet ud og dup det tørt.
  • 5 Læg det i en lille ovnfast fad/stegeso med låg.
  • 6 Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft, rosmarin og 2 dl vand og læg låg på.
  • 7 Sæt fadet i ovnen og tænd på 100 grader.
  • 8 Lad det stå i 7-8 timer – til kødet falder fra hinanden, når man stikker en gaffel i det.
  • 9 Skær løgene igennem på langs og skær dem derefter i tynde skiver.
  • 10 Steg dem langsomt bløde i en dyb pande med olie eller smør, timian, salt og peber ved svag varme i ca. 20minutter.
  • 11 Tilsæt farin og balsamico og lad det stege videre ved lav varme yderligere ca. 20 minutter – til de er som marmelade.
  • 12 Hæld dem over i et syltetøjsglas og fjern timiankvistene.
  • 13 Sæt låg på og stil det i køleskabet.
  • 14 Tag kødet op.
  • 15 Fjern fedt, m.v. fra det kogte kød.
  • 16 Flå kødet i strimler med et par gafler og rør lidt af stegevæsken i.
  • 17 Rist brødet og gnid det med et overskårent hvidløgsfed.
  • 18 Anret rucolasalat, kød, løgmarmelade og lidt frisk gedeost på brødet.
  • {{recipeDoneText}} Bruschetta med langtidsstegt svinekød, sursøde løg og ost

Tip

Svinekæber eller svinebov kan bruges i stedet for nakkefilet. Kødet kan laves flere dage i forvejen og opbevares på køl. Kødet kan fryses. Løgmarmeladen kan laves flere dage i forvejen og gemmes i køleskabet.

Opskriften er udviklet af