Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Smelt smørret i en tykbundet gryde.
  • 2 Tilsæt mælken og lad blandingen ståognbsp; nogle min. i gryden, så mælken får lidt varme.
  • 3 Hæld blandingen over i en skål og rør gæren ud heri.
  • 4 Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt dejen godt igennem.
  • 5 Lad dejen hæve lunt og tildækket af et viskestykke i ca. 30 min.
  • 6 Vend dejen ud på et let melet bord, del den i 16 stykker og form dem til boller.
  • 7 Tryk bollerne flade, så de får en diameter på 8-10 cm og læg dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • 8 Dæk igen med et viskestykke og lad bollerne hæve i yderligere 30 min.
  • 9 Lav imens fyldet: Kom smør, farin og sirup i en tykbundet gryde og lad det smelte sammen.
  • 10 Kog nu blandingen til flydende karamel –det tager ca. 10-15 min.
  • 11 Rør i karamellen undervejs.
  • 12 Prik de hævede boller med tommelfingeren, så der opstår 7-8 fordybninger i hver (de skal holde på karamellen).
  • 13 Fordel karamellen over bollerne med en ske –og pas på, det er varme sager!
  • 14 Bag brunsvigerbollerne i ovnen ved 250° i ca. 10 min.
  • 15 Lad bollerne køle lidt af og pynt dem med glasur og slik og evt. flag.
  • 16 Servér brunsvigerbollerne helt friskbagte.
  • 17 Brunsvigerboller er perfekte til en børnefødselsdag og er også skønne som sødt morgenbrød.
  • Så er det spisetid! Brunsvigerblomster, 16 stk.

Tip

Opskriften her kan også bruges til én stor bradepande-brunsviger, som hæver, efterhæver og prikkes som brunsvigerbollerne, men bages i ca. 12-15 min.  

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier