Energiinformation

  • Protein 4.3 g.
  • Kulhydrater 51.8 g.
  • Fedt 11.4 g.
  • Energifor./ pers 325 kcal
  • Fedtenergi 31 %

Sådan gør du

  • 1 Smuldr gæren i honningen og spæd med knap håndvarmt vand (må ikke overstige 32 grader, da det vil dræbe gærcellerne). Opløs gær og honning i vandet.
  • 2 Bland mel og salt og si det i væsken – til en ensartet masse. Kør gerne dejen i røremaskine. 
  • 3 Form en kugle af dejen og læg den til hævning et lunt sted med et fugtigt klæde over (vrid et rent viskestykke i varmt vand). Dejen skal hæve i en time. 
  • 4 Nu skal du bruge en bageform eller et ovnfast fad med høje kanter: kvadratisk eller en rektangulær. Fx ca. 23 x 23 eller ca. 18 x 26. Det skal du fore med et stykke bagepapir og anrette dejen i det. 
  • 5 Stil igen dejen til efterhævning i 20 minutter. 
  • 6 Og nu skal du tænde ovnen på 200 grader. 
  • 7 Imens dejen efterhæver skal smørret blive blødt og blandes med sukkeret. Gerne med rene fingre. 
  • 8 Smør nu remoncen (smør og sukker blandingen) på overfladen af kagen. Og stik huller med fingrene, så remoncen kan komme lidt ned i kagen og have små hulninger, hvor den kan lægge sig, når den bliver varm. 
  • 9 Stil kagen i ovnen i 25 minutter, tag den ud og lad den afkøle, før du skærer den ud.
  • {{recipeDoneText}} Brunsviger

Opskriften er udviklet af