Brosme bagt i lag med aubergine

Sådan gør du

  • 1 Skræl auberginen i tynde skiver på den lange led, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt olie.
  • 2 Brun auberginerne på begge sider under grillen i ovnen.
  • 3 Læg et lag auberginer i en 1½ liters brødform (elller lign.) foret med køkkenfilm.
  • 4 Læg brosmefileten oven på auberginerne, så den dækker. Skær evt. fileten til, så den passer. Drys med citronskal og salt. Læg resten af auberginerne oven på fisken.
  • 5 Dæk med køkkenfilm, og læg fisken i pres, fx ved at lægge en uåbnet liter mælk ovenpå. Lad fisken ligge i pres et par timer i køleskabet.
  • 6 Vend fisken ud på et skærebræt, og skær den i 4 stykker med en meget skarp kniv.
  • 7 Læg forsigtigt fisken i et ildfast fad, og bag 15 min. i ovenen ved 200 grader.
  • 8

    Tomatsalsa

    Skær tomaterne i små tern. Bland dem med 1 spsk olie, eddike, salt, peber og hakket basilikum.
  • 9 Fordel tomatsalsaen rundt om den færdigbagte fisk, smuldr fetaost over, og drys med oliven.
  • {{recipeDoneText}} Brosme bagt i lag med aubergine

Tip

Servér fisken med godt brød og evt. tzatziki. I stedet for brosme kan du anvende torsk, kuller, kulmule eller sej.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier