Brødmand

Sådan gør du

  • 1 Lun mælken til den er lillefingervarm.
  • 2 Rør gæren ud i mælken.
  • 3 Rør olie, salt, sukker, fuldkornsmel og hvedemel i, men gem 1 dl hvedemel.
  • 4 Ælt dejen smidig.
  • 5 Tag lidt under halvdelen af dejen og form den til en stor flad bolle og læg den på bagepapir på en bageplade.
  • 6 Det er mandens krop.
  • 7 Tag lidt under halvdelen af resten af dejen og form den til en flad bolle.
  • 8 Sæt den på som hoved.
  • 9 Tag en lille smule dej fra og tril den i en tynd pølse.
  • 10 Læg det krøllet oven på hovedet som hår og læg et lille stykke som mund.
  • 11 Tril resten af dejen i tykke pølser og sæt dem på som arme og ben.
  • 12 Lad manden hæve lunt tildækket ca. 40 min.
  • 13 Pensl med sammenpisket æg, stik rosiner i øjnene og sæt en flækket mandel på som næse.
  • 14 Pynt ham med lidt sesamfrø.
  • 15 Bag manden ca. 20 min. ved 200 grader på midterste ovnrille.
  • {{recipeDoneText}} Brødmand

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier