Brødblanding: Hvedeboller fra Meyers

Sådan gør du

  • 1

    Dag 1

    Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt derefter posens indhold, og rør i dejen til al melet er blandet godt med vand. Rør deje energisk igennem med en røreske, så længe, du orker. Hold pause og fortsæt sådan til dejen bliver blank og samler sig om skeen. Det tager 10-15 minutter og er god motion for arm og hånd, men brug endelig en røremaskine, hvis du har sådan en.  Gnid indersiden af en skål med olie og læg dejen i skålen og dæk med husholdningsfilm. Lad den stå i to timer på køkkenbordet, og stil den så i køleskabet i 12-24 timer. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.
  • 2

    Dag 2

    Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå en time i skålen. Tænd ovnen på 250-270 grader (eller maximum) og sæt en bagesten eller bageplade derind. Vent 30 minutter mens ovnen varmer og drys så godt med mel på bordet. Vend forsigtigt dejen ud på melet – dejen vil flyde lidt ud. Løft forsigtigt med fugtede fingre op i dejen og klip dejen ud til 12-15 boller med en saks. Løft bollerne over på et stykke bagepapir og ind på den varme bageplade/sten. Skru ned til 230 grader efter fem minutter. og bag bollerne til de er mørkebrune og lyder hule, når du banker på dem – det tager cirka 15-20 minutter
  • {{recipeDoneText}} Brødblanding: Hvedeboller fra Meyers

Tip

Har du travlt kan du fordoble mængden af gær og i stedet lade dejen hæve i 2-3 timer på køkkenbordet. Så har du boller klar i en ruf.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier