Brødblanding: Ølandshveder fra Meyers

Du kan ælte dejen på tre forskellige måder som du kan se nedenunder. Når du har æltet dejen er fremgangsmåden med hævning og bagning bagefter helt den samme for alle tre. Her kan du se de tre muligheder:

I hånden – den blide metode 
Med denne metode får du en god fornemmelse af, hvordan dejen og glutennettet langsomt udvikler sig. Samtidig kræver metoden et minimum af armkræfter – du skal bare have lidt god tid. Det tager ca. 4 timer i det hele, hvor du med jævne mellemrum – ca. hver halve time – løfter lidt i dejen og giver den et par sekunders opmærksomhed. Så denne metode passer fint til en sommerhustur – eller når der alligevel er reklamer under filmen i fjernsynet.

I hånden – den hurtige metode 
Med denne metode prøver du mere eller mindre at agere røremaskine med en grydeske det tager ca. 15-20 minutter det kan være lidt hårdt for armene og du får sved på panden. Hvis I er to, der bager sammen, kan I skiftes til at røre og hvile – samarbejde gør dejen ekstra god!

I røremaskine 
En røremaskine ælter dejen relativt hurtigt – på ca. 12-15 minutter – og du slipper for ømme arme og sved på panden. Til gengæld kan du komme til at ælte dejen for meget, hvilket praktisk talt er umuligt ved håndæltning. Vær opmærksom på at hvis de røreskål er mindre end 5 liter (fx Kitchen Aid) kan du ikke have hele opskriftsmængden i røreskålen. Her bliver du nødt til at lave halv portion eller så køre to deje hvis du vil lave brød af hele posen.

 

Når du har valgt, hvilken æltemetode, du vil bruge, kan du starte med at blande din dej på en af de tre nedenstående metoder:

Opskriftskategorier