Irmas økologiske Manitobamel er malet i Italien, på korn fra området Manitoba i Canada, hvor masser af sol og regn giver en kraftig hvede med højt proteinindhold og gode bageegenskaber.

Sådan gør du

  • 1 Start med at røre gæren ud i fingervarmt vandtilsæt olie, salt, havregryn, abrikoser der er skåret i strimler og rosiner.
  • 2 Vend så melet i (lidt af gangen) mens du rører. Sørg for at ælte dejen mindst 10 min.
  • 3 Læg et viskestykke over og lad dejen hæve i 45 min.
  • 4 Del så dejen op i 2 store brød. Pensel med vand, olie eller mælk. Drys havregryn over. Skær evt riller på skrå.
  • 5 Efterhæver 30 min. Bages først 225 grader i 10 min. Derefter skrues varmen ned og brødet bages færdigt ca. 30 min på 175 grader.
  • {{recipeDoneText}} Brød med manitobamel

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier