En lækker snack at tage med til fest, især hvis der er en grill. Bag brødene selv dagen før, eller køb nogle færdige hvis du har for travlt.

Sådan gør du

  • 1 Kom urter, nøddekerner, olie og citronsaft i en blender og blend til pesto-konsistens. Smag til med hvidløg, salt og peber. Brug gerne en røremaskine. 
  • 2 Kom mælk, gær og sukker i en skål og bland godt sammen. Kom 1 æg i ad gangen, imens dejen røres og bliver homogen.
  • 3 Bland mel og salt, tilføj lidt ad gangen, imens du rører langsomt i dejen. Rør godt i 1 minut. 
  • 4 Skær smørret i tern og kom i dejen. Rør i 5 minutter. 
  • 5 Læg en fugtig klud på skålen og lad hæve i 2 timer. Sæt i køleskab og lad stå natten over. 
  • 6 Form nu dejen til pølsebrød. Hvert brød laves af 50 g dej og rulles til 10 cm lange pølser. 
  • 7 Lad efterhæve under fugtig klud i cirka 1 time. 
  • 8 Sæt ovnen på varmluft 160 grader. 
  • 9 Pensl med let pisket æg. 
  • 10 Bag brødene i cirka 15 minutter, men hold øje efter 10 minutter. Afkøl på rist. 
  • 11 Salsa verde laver du nemt ved at blende et par fed hvidløg med en håndfuld ristede hasselnøddekerner. 
  • 12 Tilsæt lige dele persille, koriander og kørvel med neutral olie, smag til med citronsaft og hvidløg, salt og peber. 
  • 13 Tilbered pølserne og server.
  • {{recipeDoneText}} Brioche pølsebrød

Opskriften er udviklet af