Brioche på klassisk, fransk manér

Brioche på klassisk, fransk manér

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer +

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi 1940 kj
  • Energi 462 kcal
  • Protein 8 g
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrat 40 g
  • Kostfibre 2 g

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Kom mel og salt i en skål. Smuldr smørret i melet og bland det sammen,så det ligner en mørdej.

  • 2

    Lun mælken let, rør gæren ud i mælken og pisk æggene heri et ad gangen. Bland det sammen i skålen og ælt dejen godt sammen på et meldryssetbord. Lad dejen hæve ca. 15 min. i skålen. 

  • 3

    Del dejen i 10 stykker. Form dem til 10 boller og læg dem i smørsmurte-muffinsforme. Dæk briocherne til og lad dem efterhæve i mindst ½-1 time, indtil de er hævet til dobbelt størrelse. 

  • 4

    Pensl dem med smeltet smør. Bag briocherne i en forvarmet ovn ved 210° i ca. 15 minutter, lad dem køle af på en bagerist. Spis dem med koldt smør og marmelade. 

  • {{recipeDoneText}} Brioche på klassisk, fransk manér

Tip

Du kan også lave briocherne lidt grove med 100 g speltmel og
250 g hvedemel.

Opskriften er udviklet af