Braiserede svinekæber med trøfler og porre-kartoffelsuppe

Sådan gør du

  • 1 Bestil kæbeklumperne hos slagteren et par dage i forvejen.
  • 2 Dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle.
  • 3 Skær nogle huller i hver kæbe.
  • 4 Skær trøflerne i et passende antal stykker, som fyldes i kæberne.
  • 5 Krydr med salt og peber.
  • 6 Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
  • 7 Brun kødet på begge sider.
  • 8 Tilsæt vinen og lad det koge ind til det halve. Tilsæt bouillon.
  • 9 Kom det i et ildfast fad og stil det i ovnen ved 180 grader i 1¼ -1½ time, til kødet er mørt.
  • 10 Vend kødet jævnligt. Hvis væsken fordamper lægges stanniol på fadet.
  • 11 Hvis al væsken ikke er fordampet, kommes kød og sky på panden og vendes jævnligt, til al skyen er fordampet, og svinekæberne er glaserede.Kartoffelrækker: skræl kartoflerne og skær dem igennem på tværs i 2-3 cm tykke skiver.
  • 12 Udstik rør af kartoflerne.
  • 13 Skær rørene i papirtynde skiver på et rivejern.
  • 14 Gem resterne til suppen.
  • 15 Varm olien i en gryde.
  • 16 Kom de papirtynde skiver - få ad gangen - et kort øjeblik i olien, de må ikke skifte farve og blive brune.
  • 17 Klip bagepapiret i 8 stykker på 15x10 cm, og læg kartoffelskiverne på bagepapiret. Stil kartoffelrækkerne i køleskabet i ca. 2 timer, gerne til næste dag.
  • 18 Steg dem sprøde på panden i et tyndt lag olie.
  • 19 Vend dem forsigtigt for at få dem lysebrune på begge sider. Suppe: rens porrerne. Gem den grønne del og skær den hvide del i 1½ cm tykke skiver, 24 skiver i alt.
  • 20 Kog skiverne i vand med salt og ½-1 tsk smør.
  • 21 Porrerne skal være bløde, men holde formen.
  • 22 Gemmes til anretning af retten.
  • 23 Svits resterne af kartoflerne i resten af smørret.
  • 24 Tilsæt peber og bouillon. Kog til kartoflerne er møre.
  • 25 Skær den grønne del af porrerne i tynde skiver og kom dem i suppen.
  • 26 Kog nogle minutter.
  • 27 Kom suppen i blenderen i så kort tid som mulig - lang tid gør kartoflerne klistrede.
  • 28 Si suppen - kom væsken i gryden.
  • 29 Tilsæt ½ dl piskefløde. Smag suppen til.
  • 30 Pisk resten af fløden, men ikke for stiv.
  • 31 Vend flødeskummet i suppen lige før servering.
  • {{recipeDoneText}} Braiserede svinekæber med trøfler og porre-kartoffelsuppe

Opskriften er udviklet af