Braiserede svinekæber med majskerner, polenta og tomatchutney

Sådan gør du

  • 1 Kødet: bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen.
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 4 Brun kødet og læg det i en gryde eller et fad, som kan tåle at komme i ovnen.
  • 5 Skær grøntsagerne i tern og rist dem på panden.
  • 6 Bland dem sammen med kødet.
  • 7 Hæld hvidvinen på panden og lad den koge ind til det halve.
  • 8 Hæld den over kødet og tilsæt rosmarin.
  • 9 Pres saften af appelsinerne og hæld det over kødet sammen med bouillonen.
  • 10 Læg stanniol eller låg på og stil det i ovnen ved 180 grader i 1¼-1½ time til kæberne er møre.
  • 11 Tag kæberne op på et fad.
  • 12 Si skyen gennem et klæde.
  • 13 Kog skyen ind til ca. 2 dl.
  • 14 Varm kæberne i skyen, så de bliver glaserede.
  • 15 Tag kæberne op, pisk koldt smør i saucen og smag den til.ognbsp; Polenta: bring 5 dl vand i kog.
  • 16 Hæld grynene i under omrøring og kog i 10-15 minutter ved svag varme til konsistensen er som en fast grød.
  • 17 Rør jævnligt i grøden, mens den koger.
  • 18 Tilsæt 1 spsk olie, revet parmesan og citronsaft.
  • 19 Smag til med salt og peber.
  • 20 Smør en flad bakke med ½ spsk olie.
  • 21 Hæld polentaen på bakken og glat den ud, så den bliver højst 2 cm høj.
  • 22 Stil den i køleskab, evt. til næste dag.
  • 23 Skær polentaen i firkanter på ca. 6 x 6 cm og derefter i trekanter.
  • 24 Lad olien blive godt varm på en pande og steg polentaen gylden.ognbsp; Tomatchutney: skær tomaterne i 1-2 cm store tern.
  • 25 Lad sukkeret smelte til lys karamel i en gryde.
  • 26 Tilsæt løg i tynde skiver og lidt salt.
  • 27 Tilsæt vineddike, når løgene er bløde.
  • 28 Lad eddiken koge væk.
  • 29 Tilsæt tomater i tern og lad væsken næsten fordampe.
  • 30 Smag til. Tomatchutneyen smager bedst, når den har stuetemperatur.
  • 31 Tag den ud af køleskabet en time før servering, hvis den er lavet i forvejen.
  • 32 Friske majs: skær kernerne af majskolberne og damp kernerne i 1 dl vand i ca. 5 minutter.
  • 33 Hæld vandet fra de kogte majs.
  • 34 Tilsæt smør og citronsaft og smag til med salt og peber.ognbsp; Pynt retten med rosmarin.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Braiserede svinekæber med majskerner, polenta og tomatchutney

Opskriften er udviklet af