Bordkortsboller

Når det klassiske tager et twist, og bliver til noget helt andet og uventet - og så er remoncen uimodståelig.

Sådan gør du

  • 1

    Boller

    Kom lunkent vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, og rør, til det er opløst. Rør æg, blødt smør, kardemomme og salt i. Rør så melet i lidt efter lidt. 
  • 2 Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt i ca. 45 min.
  • 3

    Fyld

    Riv marcipanen på et rivejern. Bland det med blødt smør og sukker i en skål. Hak hasselnødderne groft, og bland dem med fyldet.
  • 4

    Bagning

    Tænd ovnen på 210 grader. 
  • 5 Del den hævede dej i 12 stykker, og form dem som boller. Tryk en fordybning i hver bolle. Kom en teske fyld i hver. Saml dejen rundt om bollen, og vend den om, så sammenføjningen er i bunden. 
  • 6 Lad bollerne hæve på bagepladen i ca. 30 min. Pensl bollerne med æg, og bag dem i ca. 15-18 min. 
  • 7 Lad bollerne køle af. 
  • 8

    Pynt

    Drys bordet med lidt flormelis og rul marcipanen ud. Den skal være ca. ½ cm tyk. Udstik marcipanen med den form, du har lyst til. Placer en marcipanskive på hver bolle. 
  • 9 Smelt chokoladen, og kom den i en sprøjtepose. Skriv navn på bollerne eller pynt med fri tegning.
  • {{recipeDoneText}} Bordkortsboller

Opskriften er udviklet af