Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 10 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 600 kcal
  • Fedtenergi 33 %

Sådan gør du

  • 1 Gør kartoflerne i stand og kog dem møre i letsaltet vand.
  • 2 Sæt en stor gryde vand over. Når det koger, opløses 1 spsk. salt i vandet. 
  • 3 Rør kødet med æg, mel, mælk, revet løg, salt og peber. Form boller og kom dem i kogende vand. De skal stå i 12 minutter og simre lige ved kogepunktet, ikke bulderkoge. Hæld kødbollerne op i et dørslag. 
  • 4 Skræl selleri og skær kødet i tern. Kog disse møre i ca. 4 minutter i letsaltet vand med dryp af rapsolie. Hæld selleritern op i et dørslag og tag 3 dl kogevand fra. 
  • 5 Varm smørret op, pisk melet i og spæd med de tre deciliter kogevand fra selleri og 2 dl mælk. Lad saucen simre og jævne i et par minutter, smag til med salt og peber. 
  • 6 Skær bladselleri i skiver. Skyl, tør og nip persille.
  • 7 Kom kødboller og selleritern og bladselleri i en gryde, hæld saucen over og varm godt igennem kort tid, ved middelvarme.
  • 8 Anret kødboller med sellerisauce og halvdelen af persille, servér kartoflerne til med resten af persille.
  • {{recipeDoneText}} Boller i selleri

Tip

Man kan anvende rent kalvekød eller rent svinekød, hakket kalkun eller hakket kylling.

Opskriften er udviklet af