Boller i karry med gulerod- og rødbedestave

Boller i karry med gulerod- og rødbedestave

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 13 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 644 kcal
  • Fedtenergi 26 %
  • 1

    Beskrivelse

    Sæt en stor gryde vand over. Når det koger, opløses 1 spsk. salt i vandet. 

  • 2

    Rør kødet med æg, mel, mælk, revet løg, lidt salt og peber. Form boller og kom dem i kogende vand. De skal stå i 12 minutter og simre lige ved kogepunktet, ikke bulderkoge. Hæld kødbollerne op i et dørslag. 

  • 3

    Kog risene iflg. emballagens anvisning. 

  • 4

    Skrub eller skræl gulerødder, skræl rødbede. Snit rødderne i aflange tynde stave, eller riv dem. 

  • 5

    Skær æble i tern og dryp ternene med citron. 

  • 6

    Varm smør op, pisk karry og mel i og spæd med bouillon og mælk. Lad saucen simre og jævne i et par minutter, smag til med salt, peber og karry. 

  • 7

    Kom kødbollerne i saucen og varm godt igennem kort tid, ved middelvarme. 

  • 8

    Anretning

    Anret bollerne med æble og tætklippet purløg, gulerødder og rødbede og risene ved siden af.

  • Så er det spisetid! Boller i karry med gulerod- og rødbedestave

Tip

Man kan anvende rent kalvekød eller rent svinekød, hakket kalkun eller hakket kylling.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier