Børnepizzaer

Sådan gør du

  • 1 Smulder gæren i en skål, og rør den ud i vandet.
  • 2 Tilsæt salt, olivenolie og fuldkornsmel, og rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen.
  • 3 Drys mel på bordet, og ælt dejen godt igennem – den skal blive elastisk i sin struktur, så ælt alt hvad du kan – uden at tilsætte for meget ekstra mel.
  • 4 Dæk dejen med et klæde, og sæt den til hævning 1 time på køkkenbordet.
  • 5 Tænd ovnen på 225°.
  • 6 Hvis du ejer en bagesten kommes den i ovnen og opvarmes, ellers opvarmes en bageplade i stedet.
  • 7 Del dejen i 6 boller, og rul hver bolle tyndt ud med en kagerulle.
  • 8 Klip 6 små stykker bagepapir, så størrelsen passer med bundene.
  • 9 Placér hver pizzabund på et lille stykke bagepapir, og smør alle bundene med tomatsauce.
  • 10 Halvér tomaterne, og fordel dem på 3 af pizzaerne – krydr med oregano, salt og peber, og kom revet ost herpå.
  • 11 Skær de kogte kartofler i skiver, og skær skinken i mindre stykker.
  • 12 Fordel begge dele på de sidste 3 pizzabunde sammen med lidt timian og salt og peber, og drys med revet ost.
  • 13 Der kan være 2-3 pizzaer på 1 plade ad gangen.
  • 14 Løft pizzaerne i bagepapiret, og sæt dem forsigtigt ned på den varme sten eller plade.
  • 15 Bag dem i 10-12 min. til de er gyldne og sprøde i kanterne.
  • 16 Krydr og pynt pizzaerne med rucolasalat og basilikumblade, og servér med det samme.
  • {{recipeDoneText}} Børnepizzaer

Opskriften er udviklet af