Bøf på spyd med vikingeknas

Sådan gør du

  • 1 Skrub kartoflerne grundigt, men lad være med at skære i dem eller skrælle dem.
  • 2 Tør dem grundigt og vend dem i olien.
  • 3 Strø lidt salt i bunden af et lille ildfast fad, læg kartoflerne ovenpå og dæk dem med resten af saltet.
  • 4 Sæt dem i kold ovn.
  • 5 Tænd på 175 grader og bag i 40-50 minutter.
  • 6 Stik i dem, de skal være møre.
  • 7 Sluk ovnen og lad kartoflerne stå i ca. 10 min.
  • 8 Tag dem ud, men vent 8-10 min før den hårde saltskorpe brydes og kartoflerne pilles frem.
  • 9 Spis dem med skindet på.
  • 10 Nip de grove stilke af krydderurterne.
  • 11 Skyl, tør og hak resten fint - der skal være 3-4 spsk hakkede krydderurter i alt.
  • 12 Pil hvidløget og riv/hak det meget fint.
  • 13 Rør krydderurter og hvidløg med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
  • 14 Gør alle grønsagerne i stand, skær dem i stave og læg dem på et fad eller i en skål.
  • 15 Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  • 16 Skær hver bøf i fire grove stykker.
  • 17 Pensl alle stykkerne med lidt olie på begge sider.
  • 18 Steg dem på en meget varm pande 3-4 minutter på hver side.
  • 19 Sæt en pind i hvert stykke bøf - spis af pinden.
  • {{recipeDoneText}} Bøf på spyd med vikingeknas

Opskriften er udviklet af