Bøf på mos med kantareller og blåbær

Bøf på mos med kantareller og blåbær

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 39.7 g.
  • Kulhydrater 55.3 g.
  • Fedt 25.8 g.
  • Energifor./ pers 596 kcal
  • Fedtenergi 38 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Rens kantarellerne ved at komme dem i et dørslag og ryste svampene, eller hvis du har en salatslynge, kommer du svampene i kurven og ryster først, hvorefter du kører en tur i slyngen med svampene. Herefter gåes de efter med en lille pensel, for at børste det sidste skovbund fra. Skyl endelig ikke svampene, da de vil suge vand til sig. Det er lidt et hyggeligt arbejde at gøre svampe i stand, man kan være flere om det, og det er hele arbejdet værd, det er ingen i tvivl om, når man sidder og nyder måltidet. 

  • 2

    Skræl kartoflerne og skær dem i tern, kog disse møre i usaltet vand.

  • 3

    Skyl rucolaen og slyng den tør.

  • 4

    Form og hak bøfferne, krydr med salt og peber. 

  • 5

    Steg dem i den ene spiseskefuld olie. Kom dem på en tallerken med et stykke alufolie og et klæde over, for at holde dem varme. 

  • 6

    Gør panden ren og kom igen en spiseskefuld olie på, når den er varm kommes 1 spiseskefuld smør på, og når det er bruset af kommes svampene på. Steg dem i ca. 3 minutter – hold dem i gang på panden, så de vendes. 

  • 7

    Kom blåbærrene ved og steg videre ca. 2 minutter. 

  • 8

    Hæld vandet fra kartoflerne og mos med 2 spsk. smør og mælk, smag til med salt. 

  • 9

    Anretning

    Anret mosen med en krans af rucola om, læg bøffen på mosen og top med kantareller og blåbær.

  • {{recipeDoneText}} Bøf på mos med kantareller og blåbær

Opskriften er udviklet af