Bøf med gratineret kartoffelmos og svampesauce

Sådan gør du

  • 1 Udblød svampene i en skål med kogt vand i 30 minutter. Hæld udblødningsvandet gennem et kaffefilter og gem.
  • 2 Svits svampene i smør i en gryde. Kom tomateddike på, og kog op.
  • 3 Tilsæt udblødningsvand og fløde, og lad saucen simre tyk i ca. 30 minutter.
  • 4 Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 12 minutter.
  • 5 Sæt ovnen på 225 grader.
  • 6 Varm mælk i en gryde. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne sammen med mælken. Smag mosen til med en smørklat, salt og peber.
  • 7 Kom mosen i en tærteform, og drys osten over. Gratiner i ovnen, til osten smelter og er let gylden.
  • 8 Kog bønnerne i letsaltet vand i 2 minutter, skyl i koldt vand og afdryp.
  • 9 Skær broccoli i så tynde skiver som muligt, også stilken.
  • 10 Skær løg i helt tynde både.
  • 11 Bland olie, sennep, honning, salt og peber i en skål. Vend grøntsagerne i, og lad dem stå og trække.
  • 12 Drys bøfferne med salt og peber, og steg dem på en hed pande i 2-3 minutter på hver side.
  • 13 Server straks med gratineret mos, sauce og salat.  
  • 14 Kilde: Krydderiet 1, 2005
  • {{recipeDoneText}} Bøf med gratineret kartoffelmos og svampesauce

Opskriften er udviklet af