Bøf i kafferub med Savannah-slaw
En rub er en krydderiblanding, du gnider ind i kødet inden det tilberedes. Her har jeg brugt kaffe, det passer godt til det søde og stærke. Opskriften er udarbejdet for Savannah af Louisa Lorang.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Rist korianderfrøene på en varm, tør pande til de begynder at dufte.
  • 2

    Knus dem i en morter sammen med kaffebønnerne. Bland sukker, salt, cayenne og kanel i blandingen og gnid kødet i blandingen.

  • 3 Lad kødet trække imens du tilbereder tilbehøret.
  • 4 Pres hvidløget og rør hvidløg, sennep, eddike, honning og olie sammen.
  • 5 Snit bladsellerien i skrå skiver, snit kålen fint og lad julienne af gulerødderne eller riv dem.
  • 6 Vend det hele med dressingen og vend mynte og peanuts i lige inden servering. Smag til med salt.
  • 7 Pensl bøfferne med lidt olie og grill dem kort på en varm, grill eller grillpande. Du skal være over dem, for sukkeret i rubben brænder nemt. Men de skal heller ikke have mere end 4-8 minutter i alt.
  • 8 Servér straks bøffer med slaw og gerne med kartofler til.
  • Så er det spisetid! Bøf i kafferub med Savannah-slaw

Tip

Du kan lave en stor portion rub og gemme den i en lufttæt bøtte i flere måneder. Den passer også godt til fjerkræ og svinekød.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier