Bøf bearnaise med pommes frites og grønne bønner

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 8 g.
  • Fedt 12 g.
  • Energifor./ pers 1149 kcal
  • Fedtenergi 66 %

Sådan gør du

  • 1

    Pommes frites

    Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem, på langs, i tykke stave.  Skyl dem under rindende vand i et dørslag. Kog dem, ca. 5 minutter, ikke helt møre. 

  • 2

    Tøm en køleskabshylde og tag den ud, læg et klæde på, og læg kartoflerne her. Når de er afkøles, stilles de på køl, ca. 1 time. 

  • 3

    Varm rigeligt olie op i en stor gryde. Når olien er varm, det kan man tjekke med en træenden af en tændstik. Den skal syde, så dybsteges pommes frites første gang let gyldne. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Og lad dem afkøle. 

  • 4

    Lige inden de skal serveres, dybsteges de igen, til de er gyldne.

  • 5

    Tag pommes frites op og anret dem med et drys salt. Så bliver de ikke sprødere.  

  • 6

    Bearnaise sauce

    Smelt 250 g smør i en lille gryde med svag varme. Vallen lægger sig på bunden, og når der senere skal arbejdes med det klarede smør, skal man undgå vallen.

  • 7

    Skyl, tør og hak persille fint. 

  • 8

    Kom æggeblommer og hvidvinseddike i en gryde. Pisk, pisk – og pisk, mens der arbejdes for svag varme. Det skal være sådan, under hele processen, at når gryden løftes, så kan man lægge hånden på bunden. Pisk til der er en skummende, lidt cremet masse. I sidste del af denne fase piskes et nip salt med. Nu piskes der konstant, mens smørret hældes i gryden i en tynd, afbrudt stråle. Pisk til saucen er tyk og alt smørret er brugt. 

  • 9

    Tag gryden af varmen, kom persille i og smag til med salt og peber. 

  • 10

    Bønner

    Bønner: Nip bønnerne, kom dem i en gryde med drys af salt og dryp af rapsolie, hæld kogende vand over, kog op et minuts tid, og hæld vandet fra. 

  • 11

    Kødet

    Kødet: Skær 4 steaks, dup kødet tørt. Krydr med salt og peber og steg det i 1 spsk. olivenolie og smør. Først ved høj varme, på begge sider, og færdige ved middel-høj varme 3-5 minutter på hver side, til ønsket rødme. 

  • 12

    Anretning

    Anret kødet med bønner, pommes frites og bearnaise sauce.

  • {{recipeDoneText}} Bøf bearnaise med pommes frites og grønne bønner

Tip

Neutrale olier: vindruekerne-, solsikke- og majsolie.

Opskriften er udviklet af