En sydafrikansk nationalspise: skønt krydret hakket oksekød med sødme fra rosiner og chutney. Bobotien bages traditionelt med et låg af æg og mælk, men vores bobotie er bagt i fillodej, som bliver herligt sprød, penslet med lidt smør.Server med salat eller dampede grøntsager f.eks. majs og/eller bønner.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 175 grader.
  • 2 Læg toastbrødet i blød i en skål med koldt vand.
  • 3 Kom kødet i en anden skål.
  • 4 Hak løget og rør løg, krydderier, mandel, rosiner, chutney, salt og peber i kødet.
  • 5 Tag brødet op, pres vandet ud med let hånd, og bland brødet i kødet, til det bliver en jævn fars.
  • 6 Læg fillodejen på en bradepande. Fordel den rå fars midt på dejen, fold dejen over, rul sammen og fold endestykkerne ind.
  • 7 Pensl med smeltet smør, og bag bobotien midt i ovnen, til den er gennembagt på ca. 40 minutter.
  • 8 Tag bobotien ud, skær den i stykker.  
  • 9 Kilde: Krydderiet 4, 2005
  • {{recipeDoneText}} Bobotie

Opskriften er udviklet af