Egner sig godt til at parfumere alle mørke saucer, i frugtsalater, i salatdressinger, som basis for drinks og frugtcocktails, som en selvstændig sauce til f.eks. stegt lever eller grillet kød og til at fremhæve smagen i alle blommetilberedninger.

Sådan gør du

  • 1 Vanillesirup: Kom sukker, vand og vanillestang i en lille gryde. Bring det i kog, skru ned, og lad siruppen simre ca. 5 minutter. Lad den køle af.
  • 2 Blend siruppen, til vanillestangen er relativt findelt, og sigt den. Tag 1,25 dl fra til blommesirup. Opbevar resten i køleskabet i glas (god at dryppe på frugtgrøden eller den kraftige chokoladekage).
  • 3 Kom udstenede blommer og vaniljesirup i en lille gryde. Bring det i kog, skru ned for varmen og lad koge ca. 4 minutter, til blommerne falder sammen. Lad blommerne køle lidt af, og bland dem så med eddiken.
  • 4 Hæld blomme-eddikesiruppen gennem en fin sigte. Smag den til - når den er kold - med eddike og/eller sukkerlage og en knivspids salt, der fremhæver frugtsmagen. Kilde: Krydderiet 3, 2004
  • {{recipeDoneText}} Blomme–eddikesirup

Opskriften er udviklet af